ECBuitenpost

Gratis energie-experts ingezet voor huishoudens van Achtkarspelen

19 november bijeenkomst in De Schakel  om ‘samen de winter door te komen’

11 november 2022, Buitenpost – Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Achtkarspelen.  Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,7 procent [1] en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’. Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 november in De Schakel te Buitenpost. Mensen zijn welkom om 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Via www.samendewinterdoor.nu kan men zien waar zij terecht kunnen.

Marianne Rigter, secretaris van de Energie Coöperatie Buitenpost: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Bijeenkomst ‘Samen de winter door’

Waar:                 De Schakel, Voorstraat 15 Buitenpost, ingang Berkenlaan

Wanneer:          Zaterdag 19 november 2022

Tijd:                   Start om 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur

Aanmelden:    Niet nodig! Op www.samendewinterdoor.nu kun je de locaties vinden.

Voor wie:        Iedereen die benieuwd is hoe zij energie kunnen besparen


[1] Bron TNO