ECBuitenpost

Gebiedsfonds Sinnegreide

voor duurzame initiatieven in Achtkarspelen

De Sinnegreide in Buitenpost is in november 2018 officieel geopend. Dit is een zonnepark van 30.436 zonnepanelen aan de noordkant van Buitenpost. Samen hebben deze een vermogen van 11,7 MWp. Dat is jaarlijks voldoende groene stroom voor ruim 3.800 huishoudens. Een deel van de opbrengst, ongeveer € 7.500 per jaar, is beschikbaar voor duurzame initiatieven.

Inwoners, organisaties en ondernemers uit Buitenpost kunnen een aanvraag doen voor financiering van projecten met een maatschappelijk, duurzaam en collectief belang. Een adviescommissie beoordeelt de aanvragen en brengt jaarlijks verslag uit aan de gemeente over de uitgaven. Het gebiedsfonds is bedoeld voor alle initiatieven op het gebied van energiebesparing of opwekken van duurzame energie. Maar ook voor projecten met betrekking tot klimaatadaptatie, biodiversiteit, circulariteit, natuur en educatie. 

Aanvraag indienen

Vanaf 1 januari 2022 is het mogelijk om aanvragen in te dienen via de website van Energie Coöperatie Buitenpost en de gemeente Achtkarspelen. Download hier uw aanvraagformulier.

Voor communicatie en het indienen van uw aanvraag gebruikt u dit mailadres: gebiedsfonds@ecbuitenpost.nl

Hoe zal het geld verdeeld gaan worden? De adviescommissie beoordeeld de aanvragen twee keer per jaar, in mei en december, en aan de hand van onderstaande voorwaarden geeft advies over de verdeling van de gelden.

Adviescommissie: Johan Kootstra, Sean Thompson en Johannes Douma.