ECBuitenpost

Onze Energie

Buitenposter stroom van Zonnedak Veenstra

De zonnepanelen van ons Postcoderoosproject liggen op het dak van Veenstra Reizen, is sinds 30 april 2020 in werking en wekt nu Buitenposter energie op: Door en Voor inwoners van Buitenpost. De stroom wordt geleverd aan Energie VanOns.


Wanneer u overstapt naar VanOns als energieleverancier gebruikt u dus ook deze Buitenposter stroom. Belangstelling? Bereken hier uw maandbedrag!


Energie VanOns

Energie – elektriciteit & gas – wordt niet door uw lokale energie-initiatief verzorgd of door de ECB of Ús Koöperaasje zelf geleverd. Daar hebben wij een speciaal coöperatief bedrijf voor opgericht, Energie VanOns.

Energie VanOns is dé leverancier voor Noord-Nederland. Het energiebedrijf houdt de winst niet zelf; deze keren ze uit aan de aangesloten energiecoöperaties. Per klant krijgt ECBuitenpost namelijk €75,-, per jaar, om te investeren in het eigen dorp! Bovendien is Energie VanOns al enkele jaren achter elkaar door de consumentenbond uitgeroepen tot de meest duurzame energieleverancier.

geen

tekst


Ús Koöperaasje

Energie Coöperatie Buitenpost is lid van de Friese koepelcoöperatie: Ús Koöperaasje.

Ús Koöperaasje is samen met Groninger Energie Koepel en Drentse KEI eigenaar van het eigen energiebedrijf: Energie Van Ons. In heel Friesland zijn op dit moment al ruim 50 energiecoöperaties aangesloten bij Ús Koöperaasje. 


Waarom een eigen energiebedrijf?

In Nederland zijn er strenge regels verbonden aan het leveren van stroom en gas. Een partij mag alleen leveren als deze over een vergunning beschikt, verstrekt door de Autoriteit Consument & Markt. Tot nu hebben nagenoeg alleen grote partijen zo’n vergunning. Samen met de coöperatieve koepels in Groningen en Drenthe heeft Ús Koöperaasje bijna een jaar geïnvesteerd in het oprichten van zo’n eigen leveringsbedrijf: Energie VanOns. Dit is een volledige dochteronderneming van de drie noordelijke coöperaties. Energie VanOns heeft zo’n vergunning in april 2014 gekregen. Kijk hier wie  Energie VanOns is en hoeveel u kunt besparen! Daarnaast heeft Energie VanOns diepgroene Nederlandse stroom en CO2 gecompenseerd gas.