ECBuitenpost

Berichtenpagina

Toch nog een Algemene Ledenvergadering

Op maandag 15 november zal, onder voorbehoud van de Coronasituatie, en met de nodige maatregelen, de ledenvergadering plaatsvinden in zalencentrum “De Point”. We beginnen om 19:00 uur met de deelnemers van het Postcoderoosproject Veenstra. Om 19:45 uur begint de Algemene Ledenvergadering. Er komen een aantal belangrijke onderwerpen aan de orde. Vanaf 20:30 zal alles rondom de warmtepomp volop belangstelling krijgen! De agenda volgt z.s.m.


Zet je cv-ketel op 60 graden en bespaar onnodige energiekosten

Met het afstellen van je cv-installatie valt veel te winnen. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas en vermindert de CO? uitstoot. Je energieverbruik gaat omlaag en dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Het is vrij eenvoudig om zelf te doen. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder en bekijk de instructievideo. 

Cv-ketel instellen op 60 graden 

Het verlagen van de aanvoertemperatuur van je cv-ketel kan je veel gas en kosten besparen, namelijk tot wel €1.200,- over de levensduur van je ketel. De maximale aanvoertemperatuur bepaalt hoe heet het cv-water is als de ketel draait om een koud huis op te warmen. Vaak is dit ingesteld op 80ºC, dit zorgt voor een hoger energieverbruik dan bij een lager ingestelde cv-ketel. 

Een minder goed geïsoleerde woning, wat nu? 

Bij een lagere instelling komt het huis langzamer op temperatuur en de radiatoren worden minder heet. Zoek naar een goede balans tussen snelheid en zuinigheid. In de winter kan het bij een matig geïsoleerde woning lang duren voor het aangenaam warm is. Pas de tip bijvoorbeeld dan alleen in het voor- en najaar toe, of verbeter eerst de isolatie van je woning. 

Wat moet je ervoor doen?

Het werkt heel eenvoudig, via de display van de cv-ketel verander je de maximale ‘aanvoertemperatuur’ van het verwarmingswater tot bijvoorbeeld 60ºC. De campagne ‘zet ‘m op 60’ legt je graag in een video uit in welke stappen je de cv-ketel lager kunt zetten: www.zetmop60.nl/

Is je cv-ketel aan vervanging toe?  

Als je oude cv-ketel aan vervanging toe is, is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om direct een nieuwe aan te schaffen. Overweeg de duurzame alternatieven zoals een (hybride) warmtepomp of de all-electric oplossing (100% aardgasvrij). Ben je benieuwd wat de beste oplossing is voor jouw woning? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl/nieuws/duurzame-alternatieven-voor-een-cv-ketel 

Gratis en onafhankelijk advies: bellen (072 – 743 39 56) of mailen (info@duurzaambouwloket.nl).


Vernieuwde website

november 2020

Hierbij is onze nieuwe website gelanceerd. Tot nu toe was het ondergebracht in de site van Ûs Koöperaasje (waarvoor onze dank!) Het geheel is nu in eigen handen en gemakkelijker te beheren. Het heeft een meer Buitenposter uiterlijk gekregen door foto’s uit onze omgeving. We hopen hiermee beter, mooier en sneller onze informatie aan u te presenteren.


Weer tijd voor warmtescans

oktober 2020

Zodra de nachttemperatuur weer naar het vriespunt zakt zijn de voorwaarden voor een warmtescan weer gunstiger. Wordt nu lid en meld u aan voor een gratis warmtescan van uw woning. Kosten? Eenmalig 10 euro! Wij nemen contact met u op voor een afspraak, zodra het weer en de coronasituatie dat toelaat.


Gebiedsfonds Sinnegreide

augustus 2020

Bij de aanbesteding van de Sinnegreide heeft de gemeente de voorwaarde gesteld dat de exploitant van dit zonnepark een gebiedsfonds zou uitkeren ten bate van duurzaamheidsprojecten in Buitenpost/Achtkarspelen. Energie Coöperatie Buitenpost heeft aangegeven mee te willen denken over de besteding van dit fonds.


Mienskipsenergieplan Buitenpost

In twee avonden is er door een aantal leden van de energiecoöperatie, medewerkers van de gemeente en FMF (Friese Milieu Federatie) een Mienskipsenergieplan gemaakt voor Buitenpost.
Hieronder presentatie van de eerste avond en het rapport.

1 Presentatie eerste avond Buitenpost

2 Mienskipsenergieplan Buitenpost Rapport


Welkom op de energie-avond van de gemeente

17 januari 2020

De gemeente Achtkarspelen organiseert op 20 januari een energieavond, samen met de gemeente Tytsjerksteradiel. Zij doet verslag van de gespreksavonden binnen de gemeentes over “van het gas af” en laat de uitslag van twee gespreksavonden zien. De energiecoöperatie Buitenpost is aanwezig met een stand.
Komt allen!


Doet u mee? Koop zonnepanelen met E.C. Buitenpost

5 juni 2019

Geen zonnepanelen op eigen dak, wel besparen op uw energierekening? Dat kan met het Postcoderoosproject van onze energiecoöperatie. Neem via onze email contact met ons op. Zie ook het verslag van de ledenvergadering en de pagina “zonnecollectief”.


We hebben inmiddels al meer dan 120 leden!

12 november 2017

Na een succesvolle bijeenkomst van het tweede buurkrachtteam hebben we een volgende mijlpaal bereikt. We hebben maar liefst 120 leden. We hebben het jubileum met het honderdste lid gevierd met een toepasselijk cadeautje: een energiemeter.

Maar we gaan door. Wanneer vieren we weer feest?


Welkom

ecbuitenpost 11 april 2017

Sinds 28 februari 2017 is de oprichting met de ondertekening van de statuten bij de notaris een feit. U kunt zich al aanmelden als lid, meer dan 30 Buitenposters gingen u voor. Aanmelding kan bij een bestuurslid of op de email: ecbuitenpost@gmail.com onder vermelding van naam, adres en emailadres.